Voff

VVåken
OOrientert
FFramtidsrettet
FFredfull

Dette er et akronym for de små, som mener kjæledyr, og dukker, og bamser, og damen på butikken, og sånn, har noe å fortelle oss. Hunder sier jo «voff». Og hva de da egentlig sier, om de er noe, er:

Våken

En må være litt sprø. En kan ikke bare være som en skal være, og gjøre som en skal gjøre, selv om det er trygt, for da lærer en jo intet nytt, og en blir bare passe teit. En må være litt sprø.

Orientert

Det er sånn, at om en skal gjøre en god jobb, som voksen, så må en vite hva en gjør. En må være på bittet, som jo hunden jo er. Da er en trygg. Vi vet jo, at om en er sånn dum, så er en jo troll. Stor, og svær, og helt idiot, og veldig lite morsom.

Framtidsrettet

Jesus Kristus er jo Sønnen, og Gud er hva vi vil fram til, og hva vi kommer fram til, og hva som rettferdiggjør oss og hva som frelser oss. Jesus Kristus var, og er, Gud i skikkelse av et menneske, ovenfra, helt ren, og fullstendig kjærlig.

Fredfull

En hund er jo morsom. Den kan være vanskelig, og den kan være løpsk, og den kan være helt umulig å få styr på, innimellom. Men, om den er noe, så elsker den deg. Den vil slikke deg, du kan sove på gulvet sammen med den, med hodet på kroppen til den, du kan kjæle med den så mye du vil, du kan løpe rundt i løyper på gulvet, med den, du kan få den til å like dukken din, eller bamsen din, du kan få den til å høre etter, og, faktisk, du kan lære den triks. En snill hund sier at du må være sånn at det virker som om du lyder. Og Jesus sa, at den som er størst på jord, er den som tjener alle.